DNS instellingen

Skype for Business
Deze DNS instellingen zijn noodzakelijk voor een goede werking van Hosted Lync. Nadat u deze instellingen heeft gedaan kan het 1 tot 24 uur duren voordat de instellingen door andere DNS servers zijn opgepakt.

1. (CNAME) Voor lyncdiscover en een goede werking van de syncronisatie met Outlook en Apple Applicaties:
lyncdiscover.uwdomein.tld  CNAME  lyncdiscover.cloudorb.com
sip.uwdomein.tld  CNAME  sip.cloudorb.com
(uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)

Belangrijk
Voor sommige DNS servers ziet dit er als bovenstaand uit en voor sommige DNS servers ziet het eruit als onderstaand:
lyncdiscover CNAME lyncdiscover.heplatform.nl (uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)
sip CNAME sip.cloudorb.com (uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)
Het kan ook zijn dat u een (punt) "." achter lyncdiscover.cloudorb.com. en sip.cloudorb.com. dient te zetten, ook dit is DNS server afhankelijk.

2. (SRV) Voor het delegeren van toegang:
_sipfederationtls._tcp.uwdomein.tld  SRV  100 (prioriteit)  1 (weight)  5061 (port)  sip.cloudorb.com
_sip._tls.uwdomein.tld  SRV  100 (prioriteit)  1 (weight)  443 (port)  sip.cloudorb.com
(uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)

Belangrijk
Voor sommige DNS servers ziet dit er als bovenstaand uit en voor sommige DNS servers ziet het eruit als onderstaand:
_sipfederationtls._tcp  SRV  100  1  5061  sip.cloudorb.com
_sip._tls  SRV  100  1  443  sip.cloudorb.com
Het kan ook zijn dat u een (punt) "." achter sip.cloudorb.com. dient te zetten, ook dit is DNS server afhankelijk.

Uw domeinnaam/hosting provider kan u vertellen welke instellingen u dient te gebruiken.

Add Feedback