DNS instellingen

Hosted Exchange > Algemene Instellingen
Deze DNS instellingen zijn noodzakelijk voor een goede werking van Hosted Exchange. Nadat u deze instellingen heeft gedaan kan het 1 tot 24 uur duren voordat de instellingen door andere DNS servers zijn opgepakt.

In de onderstaande voorbeelden staat tld voor uw domeinnaam extensie (bijvoorbeeld .nl of .com).

DNS wijzigingen:
1. (MX) Voor het ontvangen van uw e-mail (AANGEPAST):
uwdomein.tld  MX  10  mx1.cloudorb.com
uwdomein.tld  MX  20  mx2.cloudorb.com
(uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)

Belangrijk
Het is van belang dat het getal de laagst mogelijke prioriteit krijgt (mx1.cloudorb.com). Sommige DNS servers accepteren ook het getal 0 als laagste prioriteit. Het kan ook zijn dat u een (punt) "." achter mx1.cloudorb.com. en mx2.cloudorb.com. dient te zetten, ook dit is DNS server afhankelijk.

2. (CNAME) Voor autodiscover en een goede werking van de synchronisatie met Outlook en Apple Applicaties (AANGEPAST):
autodiscover.uwdomein.tld  CNAME  rdad.cloudorb.com
(uwdomein.tld dient vervangen te worden voor uw eigen domeinnaam)

Belangrijk
Voor sommige DNS servers ziet dit er als bovenstaand uit en voor sommige DNS servers ziet het eruit als onderstaand:
autodiscover  CNAME  rdad.cloudorb.com
Het kan ook zijn dat u een (punt) "." achter rdad.cloudorb.com. dient te zetten, ook dit is DNS server afhankelijk.

3. (TXT) en/of (SPF) Voor whitelisting doeleinden (SPF record) (AANGEPAST):
uwdomein.tld  TXT  "v=spf1 include:spf.cloudorb.com ~all" (compleet met "")

Sommige DNS servers accepteren geen (haakjes) "", dan dient u deze dus zonder haakjes op te geven.

Uw domeinnaam/hosting provider kan u vertellen welke instellingen u dient te gebruiken.

Add Feedback